IVF | mymiraclebaby
mymiraclebaby

mymiraclebaby

Annons

IVF

Kendra är som ni redan vet ett efterlängtat IVF-barn och vår långa resa med allt som hade med ivf att göra slutade lyckligt och det är jag så oerhört tacksam för, men vet att det finns så många andra där ute som det inte slutar lyckligt för, så många som är ofrivilligt barnlösa, så många som kämpar och kämpar för att sen flera år senare få acceptera att det inte kommer komma några barn och jag känner så med dom.

Vi kämpade i 3 år innan vår lilla tjej kom till världen, efter 6 inseminationer i Danmark som inte tog sig och ett missfall efter första ivf försöket i Sverige så kände jag ändå på mig att dagen kommer då jag kommer att få bli mamma och hålla mitt lilla hjärta i famnen, även fast jag hade tanken i bakhuvudet att jag nog inte var ämnad till att bli mamma, att alla människor inte kan bli gravida och att jag var en av dom.

I Sverige fick vi stå i kö i ett år innan vi blev kallade till första ivf-försöket. Man fick 3 uttag av ägg betalda innan man fick stå för alla kostnader själv, men vid varje uttag så fryser man resterande ägg som är dugliga och får sedan sätta in alla dom, ett i taget om det inte tar sig på första försöket och när alla dom första äggen är slut så får man två till sådana uttag och insättning på alla dugliga ägg men om det efter dom tre försöken inte tagit sig så får man inga mer försök.

Vi gjorde ett uttag och fick ut 12 ägg, dom befruktade alla äggen och lät dom växa i tre dagar innan jag fick komma tillbaka och stoppa in det första befruktade ägget och så frös dom resterande som hade klarat sig i 3 dagar, så det blev 4 befruktade ägg till frysen.

Dagarna efter insättningen gick saktare än vanligt kändes det som och vi skulle göra gravtest på dag 7 efter insättningen men kunde inte hålla oss och gjorde gravtest redan efter 4 dagar och det visade att jag var gravid, lyckligast i världen var jag och fick det svart på vitt att jag visst kunde bli gravid, att jag skulle bli mamma om 9 månader, men efter 12 veckor fick jag missfall och jag kände då att det nog inte var meningen att jag skulle bli mamma.

Andra ägget satte vi in ca en månad efter missfallet och den här gången kände jag redan efter 4 dagar att nu är jag gravid, mådde så illa och kunde knappt äta nåt och mycket riktigt, plussade på gravtestet väldigt tidigt igen och efter att mått dåligt i 9 månader så kom hon äntligen ut, min lilla tjej❤️

Det känns lite konstigt att tänka på att av just alla befruktade ägg kom Kendra, tänk om dom satt in ett annat ägg, då hade vi haft en helt annan individ hos oss idag och när man tänker på att alla ägg är befruktade samtidigt så är ju alla lika gamla, så om vi nu väljer att sätta in ett nytt ägg så att Kendra får ett syskon så kommer ju det barnet att vara tvilling med Kendra fast ändå inte.

Det var lite från vår resa till att bli föräldrar.

Ha en fin lördagskväll allihopa!

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
mymiraclebaby

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats